Activitatea de lansare a proiectului nou „Mănâncă responsabil” a avut loc sub forma unei cafenele publice, unde elevi, părinți, profesori, autorități, au pus la cale, la un pahar de suc natural, înființarea la nivel de comunitate a unei rețele de grădini, după principiul permaculturii, pentru a învăța să ne producem singuri hrana, dar în mod responsabil.
Cafenea publică s-a finalizat cu un moment de prezentare a proiectului nou, lecții învățate din proiectele anterioare și de ce este important proiectul „Mănâncă responsabil”?
Activitatea a fost încheiată cu, de acum tradiționalul târg al „bunătăților de la bunica” unde, pe baza unei donații minime de 1 leu, elevi și profesori au degustat prăjiturile oferite de părinții și bunicii elevilor școlii noastre. Bănuții strânși îi vom folosi pentru achiziționarea uneltelor de grădinărit și altor echipamente necesare întreținerii culturilor înființate la școală.
Activitatea a fost reușită și a atins scopul, o rețea de 6 grădini comunitare a fost inițial constituită, au fost listați pașii de urmat și modul cum activitatea în aceste grădini va fi monitorizată și fotografiată (filmată).
Suntem încrezători că proiectul nostru se va transforma într-un mega proiect, ce va cuprinde rând pe rând școlile din mediul rural și urban, iar cu ajutor de la Eco-ruralis, pentru procurarea de semințe tradiționale, vom reuși să învățăm principiile realizării unei grădini eco, bazată pe permacultură.